Forvaltningsret og persondatabeskyttelse

Persondatabeskyttelse

Sidder du i det offentlige og har med persondata at gøre til daglig? Har du f.eks. helt styr på de seneste regler og retningslinjer og deres sammenspil med forvaltningsloven? Hvis ikke, så er dette kursus lige noget for dig. 

Her vil du blive introduceret i behandling af personoplysninger, differentiering mellem ordinære og følsomme oplysninger og lovgivningen herom. Du vil få et nærmere indblik på retningslinjerne for udveksling af personoplysninger myndigheder imellem.

Herunder samkørsel af registre f.eks. m.h.p. kontrol og forebyggelse af kriminalitet. Afslutningsvis på kursusdagen gennemgås regler for sikker kommunikation med borgerne i relation til udlevering af oplysninger.

Kursets indhold: 

  • Grundlæggende principper for databeskyttelse, f.eks. proportionalitetsprincippet
  • Almindelige og følsomme oplysninger
  • Officialprincippet og persondatabeskyttelse
  • Databeskyttelse i ansøgningssager
  • Notatpligt, journalisering og dokumentation
  • Sikker kommunikation med borgerne
  • Borgerens rettigheder, herunder børns rettigheder efter forordningen
  • Aktindsigt, oplysning- og indsigtsret
  • Tavshedspligt og indsigtsret
  • Borgerens ret til at få rettet fejl
  • Underretningspligt ved brud på datasikkerhed

Målgruppe 

Kursusforløbet er skræddersyet til sagsbehandlere og offentlige ansatte, der til dagligt sidder med følsomme personoplysninger. Ligeledes er andre offentlige ledere, DPO'er, virksomhedsjurister og diverse IT-folk, som er påbudt et indblik i databeskyttelsesloven og dets spilleregler - også velkomne.

Få mere information ved udfyldning af kontaktformularen øverst på siden. Du vil herefter blive kontaktet.

Om udbyder

  • Udbyder: Seminarer.dk
  • Telefon: 66 15 90 43
  • Kursuslængde: 1 mødegange
  • Kursussprog: Dansk
  • Kursus startdato: Løbende
  • Kursus lokation: Silkeborg, Jylland - Hvidovre, Sjælland
  • Pris for kursus: 2950 DKK*

* Pris for kunder på vores mailliste kr. 2.655 pr. deltager. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms.

Vil du høre mere om kurset?

Hvad sker der ved at ønske kontakt?

  • Den kursusansvarlige ringer dig op
  • Du får de informationer, du søger
  • Du får mulighed for at tilmelde dig direkte

Dine oplysninger videregives ikke til 3. part

3 gode grunde til at vælge os

  • Bliv introduceret til behandling af personoplysninger
  • Få kendskab til regler for sikker kommunikation
  • Modtag kompetent og værdigfuld rådgivning

Ring og hør nærmere!

Vi sidder klar ved telefonerne og besvarer gerne dine spørgsmål


Ring til os på 66 15 90 43

22815293_712744728929618_6690919433232228078_n.png